Район „Западен“ се включи в Седмицата на мобилността

Мисия Пловдив

22-09-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Район „Западен” се включи официално в Седмицата на мобилността. На Гребната база бяха организирани множество игри за деца, а официален старт на забавленията даде лично кметът на района Димитър Колев.

Алеята зад Младежкия център се превърна в истинска спортна площадка, на която деца от три детски градини в района изпробваха уменията си по няколко вида спорт. Малчуганите от „Дружба“, „Росица“ и „Мир“ си устроиха истинско състезание, което премина в много смях и забавления. Накрая и трите детски заведения получиха подаръци, осигурени от районното кметство.

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания, която се провежда с подкрепата на Европейската комисия. Тя се провежда от 16-ти до 23-ти септември всяка година, като целта й е да провокира всички местни власти в Европа да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората да използват други алтернативи за придвижване, а не собствените автомобили. Седмицата завършва с „Ден без коли“, в който малките и големите градове определят една или няколко зони само за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт за целия ден. След старта си през 2002-ра година, въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства, както в Европа, така и по света.

Кампанията се провежда под егидата на кмета на града инж. Иван Тотев.