Планетата на щастието

София Лайф

22-09-2016, 09:16

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Изложба-медитация на Любомир Розенщайн

Изложба-медитация на Любомир Розенщайн, посветена на десетгодишнината от основаването на Радио за личностно развитие ChangeWire ще бъде открита с едноименната медитация от програмата на радиото, представена на живо от автора, на 4 октомври в 19.00 в +това, ул. Марин Дринов 30, София. Входът е свободен, а изложбата ще бъде отворена за посещение до 26 октомври.

С приходите от продажбата на творбите ще бъде продължена традицията за залесяване, започната с предишната изложба на Любомир Розенщайн „Дърво от вечност“ - с поредна планинска залесителна акция, която ще се проведе през ноември т.г.

„Планетата на щастието“ е третата самостоятелна изложба на Любомир Розенщайн след „Дърво от вечност“ /2015 г./ и „Рила. Живата планина“ /2014 г./ Освен и визуален артист, Любомир Розенщайн е  автор на книгите „Розовите очила на душата“ /2006 г./, „Оранжево сърце“ /2010 г./, „Планетата на щастието“ /2013 г./; на поредици дискове с първите авторски водени медитации на български език,  програми с дълбока релаксация, както и с йога нидра – йога на съня; на статии, брошури,  семинари, курсове и тренинги по приложна психология, йога, тантра, медитация. НЛП майстор и йога ачаря. През 2006 г. основава Радиото за личностно развитие ChangeWire – radio.changewire.info.

 

За още информация посетете авторската му страница или страницата във Facebook.

 

„Те идват всяка пролет с моменти на тихо величие. Тънките, крехки стъбълца на гълъбовите оченца пробиват сплъстената шума на зимата и с цялата решителност на безбройните малки сини слънчица преобразяват гората. В отблясъците на пролетните води започва да цъфти магнолията. Минзухарите събират като фунии светлина чрез почти прозрачните си цветове и превръщат скрежта по земята в роса, която събужда на свой ред толкова много различни други цветя... Толкова много земна красота... която всяка сутрин е готова да приеме безусловно слънцето и небето, и да върне към космоса неговата живителна енергия, преобразена в изобилие от цветове, удивителни отенъци, ухания, нюанси, багри...

Всичко това се случва и днес на нашата планета. Може би пропуснати от погледите, може би незабелязани в пелената на делника от измъчените ни в тревоги и страхове души, милиарди и милиарди малки пратеници на тържеството на живота  отправят всяка сутрин към нас упорито, неуморно, неизменно, постоянно в светлите сезони на годината своето най-светло и радостно послание, година след година.  

Малките знаци на светлината. Можем ли да чуем гласовете им? Може би всяко дори най-незначимо цвете има своята най-значима мисия - да ни напомня, да нашепва, да  доказва и уверява, въпреки нашата несигурност, че все още сме тук, на планетата на щастието.“