Фериботите между островите в Гърция остават в пристанищата до събота

Само фериботите по линията Кавала-Тасос и обратно се движат по разписание

Фериботите между гръцките острови и континенталната част на Гърция остават в пристанищата до събота заради започналата  48-часова стачка на моряците, съобщи БНР.

Само фериботите по линията Кавала-Тасос и обратно се движат по разписание. Моряците от двете пристанища съобщиха, че подкрепят исканията на синдиката, но няма да участват в стачката, за да обслужват фериботната линия. След унищожителния пожар на Тасос българските туристи оказват помощ на хотелиерите на острова. Все пак много от сънародниците ни промениха пакетите за почивка и се насочиха към континентална Гърция.

Силен е трафикът от българските гранични пунктове както на туристически автобуси, така и на леки автомобили.

Задръстване обаче има единствено на околовръстния път на Солун към Халкидики. То е предизвикано от продължаващата вече пети ден стачка на шофьорите на градските автобуси в Солун, което принуди гърците да пътуват само с леките си автомобили. Екипи на Пътната полиция регулират движението.

Трафикът към Халкидики е почти само от коли с българска регистрация. Видимо сънародниците ни са предпочели да почиват в близък и познат за тях район. Много от хотелите са резервирани само за българи. По посока Атина също се движат много български коли. Няма задръстване или транспортни проблеми.