Христо Янев дебютира на мача в събота

Спорт

23-09-2016, 09:28

Снимка:

mignews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Биха дузпата на Димчо Ненов

"Нефтохимик" връчи червен картон на Пламен Михов

Наставникът на "Нефтохимик" залага на новите попълнения в отбора за мача срещу Локо - Пловдив

По всичко личи, че новият наставник на „Нефтохимик“ Христо Янев готви изненада за предстоящия съперник на „шейховете”. Тази събота, 24 септември, младият специалист ще дебютира в първото домакинство, откакто е начело на отбора, срещу тима на „Локомотив” /Пловдив/. Той подчерта, че гостите са един изключително сериозен отбор с много добър треньор, от когото може само да се учи.
За двубоя на стадион „Лазур” Янев се надява да използва най-новите попълнения в „Нефтохимик” - Станислав Маламов и Йордан Йорданов. Той допълни, че футболистите се готвят много сериозно, както и че има доста работа, която предстои да се свърши в отбора. 
На пресконференцията днес бившият треньор на ЦСКА, който спечели Купата на България през миналия сезон, изяви желание неговият тим да играе атакуващ футбол - такъв, какъвто всички фенове искат да виждат.

„Нефтохимик“ е клуб със сериозна история и трябва да го измъкнем от незавидната ситуация, в която е попаднал. „Нефтохимик” трябва да радва хората. Ще се опитаме да наложим атакуващ стил на игра, но за всичко това е необходимо време. Щом се намираме на тази позиция, която сме в момента, значи имаме още много работа. Важно е тези футболисти да разберат, че са попаднали в много сериозен отбор с история и трябва да направим най-доброто, за да върви нагоре“, каза Христо Янев.
Относно спечелената от „шейховете” среща от турнира за Купата на България срещу „Етър“ /Велико Търново/, Янев заяви: „Момчетата се стараха доста, теренът бе изключително тежък, видяхте през целия мач валеше дъжд. Най-важното е, че показахме характер и обърнахме негативния резултат и продължихме напред. Нямаме за цел да правим някакви невероятни неща в този турнир, но моето желание е да продължим максимално много напред.”
„Нефтохимик” се класира на 1/8 - финал с 5:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 1:1. Един от феновете на отбора, познал точния резултат, беше награден от Христо Янев. Клубната тениска спечели юношата на „Нафтата” Ангел Илиев.
Цените на билетите за съботния двубой ще бъдат на цена от 10 лв. Пенсионерите и учениците ще ползват 50-процентно намаление и цената на билета за тях ще е 5 лв.
Мачът „Нефтохимик” – „Локомотив” /Пловдив/ е на 24 септември от 19:00 часа на стадион „Лазур“.