22-ма хванати да шофират дрогирани в Стара Загора

Вече има и две ефективни присъди

Общо 22-ма шофьори са заловени да управляват автомобил след употреба на наркотици от началото на годината, съобщиха от „Пътна полиция” в Стара Загора.

От тях 19 са шофирали по улиците на областния град, а останалите трима в околностите. Регистрирани са два случая с жени, останалите са мъже. Основната дрога, която са приемали заловените, е канабис, но има и случаи с амфетамин и други упойващи вещества.

Последният случай е от 19 септември т.г. Около 3.45 часа в Стара Загора, на кръстовището на бул. "Св. Патриарх Евтимий" и ул. "Августа Траяна“, полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил  "Ситроен С5", управляван от 32-годишен мъж от Стара Загора.  При тестване на водача с техническо средство е установено, че той управлява автомобила  след като е употребил наркотични вещества - амфетамин и канабис. При последвало претърсване на автомобила са намерени и иззети наркотични вещества – амфетамин 4,6 г и марихуана 6,3 грама.  Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство, а на 21.09.2016 г. той е привлечен в качеството на обвиняем за шофиране след употреба и за  държане на наркотични вещества.

Вече има и две ефективни присъди от по седем месеца  „лишаване от свобода” за шофиране след употреба на наркотици.