Предлагат петима за почетни граждани на Стара Загора

Комисията по избора предлага на общинските съветници да бъдат присъдени две отличия

Пет са предложенията за удостояване с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ . Те ще бъдат разгледани от общинските съветници на предстоящата сесия на 29 септември. След това старейшините ще гласуват за две от тях.

Първото предложение е от Инициативен комитет за удостостояване на акад. Александър  Петров с отличието„Почетен гражданин на Стара Загора“. Роденият в Стара Загора учен, е директор е на Института по физика на твърдото тяло при БАН, с изключителни открития в областта на физиката на кристалите.

Второто е внесено от СНЦ „Футболен клуб Берое 1916 – Ветерани“, които предлагат  за удостояване с отличието легендата на старозагорския футбол на з.м.с. Петко Петков.

Инициативен комитет е внесъл предложение за удостостояване на Кънчо Матев, дългогодишен директор на ГПЧЕ „Ромен Ролан” с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“.

Проф. д-р Христо Чучков, основател и ръководител на катедра "Анатомия, хистология и ембриология" в Тракийския университет в Стара Загора, е четвъртото предложение, внесено от Инициативен комитет.

Петото предложение е от директора на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора за удостояване на актьора Нино Луканов с почетното отличие.

Комисията по избора предлага на общинските съветници да бъдат присъдени две отличия.