ТУ-филиал Пловдив откри новата учебна година

Животът

26-09-2016, 11:28

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новата учебна 2016/2017 година в Пловдивския филиал на Техническия университет-София започва от днес. По традиция на първия учебен ден първокурсниците ще получат своите студентски книжки и ще се срещнат със своите преподаватели.

“От миналата година има ясна тенденция сред кандидат-студентите в Техническия университет - филиал Пловдив. Те са все по-добре ориентирани и заявяват своето желание за обучение, като посочват обикновено една или най-много две или три сродни специалности, по които искат да учат, а не както в предни години, когато изброяваха по пет, шест и дори всички специалности. Това показва, че новото поколение кандидати за инженери знае какво иска да работи в индустрията и в областта на IT - технологиите, а не идва тук просто да вземе диплома за висше образование” - каза директорът на филиала проф. Въльо Николов.

Общо във филиала на Техническия университет ще бъдат обучавани над 1800 студенти по 12 бакалавърски специалности и 13 магистърски програми, като броят на първокурсниците е по-голям от миналогодишния.

За първи път ще бъдат приети и обучавани студенти в нова магистърска програма по “Мениджмънт на автомобилния транспорт”. “Открихме новата специалност след почти едногодишна подготовка по настояване на Транспортния холдинг и Съюза на международните превозвачи, защото ни убедиха в острата нужда от такива специалисти” - обясни проф. Въльо Николов.