Борис Халачев: Някой плете интриги за Колодрума

Спорт

26-09-2016, 12:51

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

“Някой плете интриги за Колодрума“, категоричен е мениджърът на волейболната Марица (Пловдив) Борис Халачев в отговор на твърденията, че хората от европейската конфедерация не харесали осветлението на Европейското първенство за младежи, и че залата в Пловдив не става за волейбол. “Колодрума има лиценз. Шефовете на европейския волейбол казаха, че всичко е перфектно. Лично те правеха огледа за мачовете от Шампионската лига, които ще играем там. Ако Колодрума не ставаше за волейбол, щяха ли да ни позволят да играем в съоръжението?”, недоумява Борис Халачев. Припомняме, че в интервю за вестник Марица треньорът на младежите и генерален секретар на федерацията Владимир Николов също каза, че осветлението е перфектно и залата е прекрасна за волейбол.

Бану Джан Шюрман, вицепрезидент на ЦЕВ и президент на журито на ЦЕВ за Европейското първенство за младежи в Пловдив: “Възхитена съм от прекрасната зала, която осигурява страхотни условия за провеждането на състезания от най-голям мащаб. Турнирът показа, че изборът Пловдив да бъде домакин на европейски финали е абсолютно правилен.”

Михайло Мельник, президент на украинската волейболна федерация: “Вие в Пловдив сте щастливи хора, защото имате уникална зала. Освен състезания по колоездене, тук можете да провеждате турнири по много видове спорт на най-високо ниво. Това се потвърди и по време на Европейското по волейбол.“

Владимир Николова, старши-треньор на българския национален отбор за младежи и генерален секретар на Българска федерация волейбол: “Залата в момента е чудесна за волейбол. Тя е и страхотна придобивка за Световното първенство за мъже през 2018 година.”