Иван Сеферинов: Свършихме си работата по най-добрият начин

Класирахме се за Европейското първенство 2017 в Азербайджан и Грузия

Женският национален отбор по волейбол се завърна от Пятра Нямц (Румъния), където спечели предварителна група "Е" от европейските квалификации и се класира директно за шампионата на Стария континент 2017 в Азербайджан и Грузия. След трите чисти победи в София, националките отбелязаха нови три успеха в Румъния, като завършиха квалификацията без нито една загуба. Селекционерът на "лъвиците" Иван Сеферинов бе изключително доволен от постигнатия успех, като заяви за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg, че основната цел е изпълнена.
 
"Изпълнихме основната цел - класиране за Европейското първенство 2017 в Азербайджан и Грузия. Смятам, че си свършихме работата по най-добрия начин. Въпреки, че имаше и сривове, и добри моменти, като цяло момичетата ске представиха много добре. Най-вече съм доволен от факта, че за двата турнира не допуснахме нито една загуба.  Това е много положитебно. Отборът има потенциал и тепърва ще се развива.", коментира Иван Сеферинов.
 
Относно бъдещите планове за подготовката на тима през следващия сезон Иван Сеферинов коментира, че тепърва предстоят разговори и обсъждане с ръководството на БФВ. Едва след това ще има яснота за визията за следващата година и бъдещата му работа с волейболистките.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен