Председателят на МГЕРБ Г. Георгиев бе гост на откриването на академичната година в Стопанска академия "Д. А. Ценов" – Свищов

Председателят на Младежи ГЕРБ и народен представител Георг Георгиев бе гост на официалното откриване на академичната година в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов. В своето обръщение Георгиев поздрави студентите от името на Комисията по образование и наука и лично от нейния председател Милена Дамянова.

„Днес образованието е един от основните стълбове на обществото. То ни дава не само знания, но възпитава в нас ценности и морал, така необходими, за да се справим с предизвикателствата на съвремието. България е една от люлките на европейската цивилизация и трябва да остане такава и за поколения напред“, заяви Георг Георгиев. По думите му, младите хора трябва да бъдат чувствителни към неправдата и към опитите за поругаване на славната история на българския народ и книжовност. „Вярвам, че всички ние трябва да преодолеем различията помежду си и да бягаме от сблъсъци, в името на общото благо.  Трябва да бъдем обединени в името на по-доброто бъдеще на България. Страната ни днес е силна и гласът ни се чува в Европа. Наша отговорност е да запазим тази сила и чрез нашите действия да направим така, че тя да нараства“, подчерта лидерът на МГЕРБ.