Старозагорската опера открива своя нов творчески сезон с „Травиата“

В ролята на Жорж Жермон ще се представи баритон Александър Крунев

На 30 септември от 19.00 часа Старозагорската опера официално ще открие своя нов творчески сезон със спектакъла на операта „Травиата“ от Джузепе Верди. Спектакъл, в който триумфира младостта! Драматичната история на Дюма-син „Дамата с камелиите“ ще оживее в изпълнение на млади и талантливи оперни изпълнители: сопраното Беса Лугичи от Косово ще направи своя дебют в ролята на Виолета Валери, а украинският тенор Михайло Малафи ще се превъплъти в ролята на нейния любим Алфред Жермон. На диригентския пулт ще застане още един безспорен млад талант от Холандия Сандер Тийпен, който е носителят на Първа награда от международния конкурс за оперни диригенти “Blue Danube“ Русе 2015.

В ролята на Жорж Жермон ще се представи утвърденият български баритон Александър Крунев. В спектакъла на операта „Травиата“ участват още Михаела Берова, Ивайло Йовчев, Камелия Стойчева, Александър Марулев, Петър Кунев и др., хор, оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора.

Режисьор на спектакъла е Франк-Бернд Готшалк /Германия/, сценография и костюми Борис Стойнов, хореография Андреас Песлер /Германия/.