Бургаски каратеки с блестящо представяне в Белград

Спорт

27-09-2016, 10:46

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 златни и 7 бронзови медала за каратеките от клуб „Алеко” в Австрия

Състезателите ни спечелиха 9 победи срещу сръбските си опоненти

Бургаски каратеки постигнаха успех на Отборното първенство по киокушин карате "Белградски трофей".
По покана на президента на Сръбската карате киокушин федерация - сенсей Зарко Петкович, 18 състезатели на БКА - IKO България се съревноваваха срещу 18 представители на домакините в отборната надпревара между Сърбия и България.
Девет победи спечелиха нашите състезатели срещу сръбските си опоненти, сред които 2 са на бургаските възпитаници от СКК "Киокушин Спирит" с треньор двукратната световна шампионка на ката - сенсей Гергана Апостолова-Костова:
- Богомил Костов - ЮМВ
- Станислав Комитов - мъже 
Пламена Стаматова (13г.), Стефания Балахурова (16г.) и Марин Орлоев (мъже), също възпитаници на Апостолова, отпаднаха, като Пламена загуби след доста оспорван двубой с 2 продължения. Стефания отпадна в редовното време, а Марин Орлоев завърши с равенство, но загуби след първото продължение. За тримата това бе дебют на международно първенство.
Българската делегация бе съпроводена от шихан Емил Костов, придружен от сенсей Гергана Апостолова-Костова и други официални лица на БКА.
Следващите предизвикателства за българските каратеки са първенството в Букурещ на 20 октомври и Държавното първенство по кумите и ката на 29-ти и 30-ти октомври във Варна.