Двоен повод за гордост в Областна управа

Бургас Лайф

28-09-2016, 09:33

Снимка:

Фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 80 чувала смет събра в оборка екипът на Областна управа

Веселина Турманова стана професор, Валентин Люцканов се нареди сред най-добрите подводни риболовци

В седмицата, в която заместник-областният управител Севдалина Турманова се яви на конкурс и стана професор в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", главният секретар Валентин Люцканов завоюва 25-то място на Световното първенство по подводен риболов. 
Турманова притежава над 20-годишен трудов стаж във висшата образователна система. Първите си стъпки прави като редовен студент точно в университета, в който години по-късно ще бъде назначена на длъжността професор. Успешно минава през цялата йерархия, работи като асистент, защитава докторантура, няколко години по-късно става доцент, а от няколко дни вече и професор. Професурата й е по научна специалност – „Химия на високомолекулярните съединения". Журито, в състав трима професори от "Проф. д-р Асен Златаров“ и четирима от други висши учебни заведения, единодушно е дало висока оценка на научните трудове и е одобрило професурата на Севдалина Турманова.

Главният секретар Валентин Люцканов представи достойно Област Бургас по време на Световното първенство по подводен риболов, провело се на остров Сирос, Гърция. Люцканов се класира на 25-то място от 75 състезатели. В състава на Българския национален отбор освен него влизат още Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Мартин Баръмов, като първите трима са от бургаския клуб „Нафтекс“. Пламен Арабаджиев се класира на  32 място, а Мартин Баръмов на 37-мо.
В състезанието участие взеха 24 отбора и 75 състезатели, някои от които европейски шампиони и вицешампиони. Въпреки трудността на надпреварата – изключително дълбочинния риболов-под 50 м., непознаването на терена и липсата на риба, българските момчета се представят повече от успешно, нареждайки България на 13-то място.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен