Ръководството на Берое застана за Александър Димитров

Публикуваме пълното изявление

Ръководството на Берое изказа твърдо подкрепата си за треньорския щаб на Александър Димитров. След отпадането на старта за Купата на България от втородивизионния Септември, последвано от тежкото поражение с 0:4 при гостуването на ЦСКА-София, мнозина от привържениците на клуба поискаха оставката на старши треньора на заралии. От ръководството на "зелено-белите" обаче призоваха феновете на тима за търпение, а освен това изразиха и ясна позиция против тенденциозното съдийство срещу отбора.

Ето и пълното изявление, публикувано на официалния сайт на Берое:

"ИЗЯВЛЕНИЕ
на Ръководството на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД и Национален фен клуб „Берое – Стара Загора“

Във връзка със създалото се напрежение сред футболната общественост на Стара Загора и региона през изминалата седмица се обръщаме към всички привърженици на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД, като заявяваме, че въпреки последните неуспехи на футболния терен, имаме вяра във възможностите на представителния ни тим. Вярваме, че пораженията имат временен и инцидентен характер и изразяваме своята подкрепа към играчите и треньорите.

С избора на новото треньорско ръководство декларирахме своята политика за изграждане на отбор с нов облик. Бяха извършени немалко промени в тази насока, но това е процес, който изисква стабилност и взаимно доверие и осъзнаваме, че постигането на поставените цели се нуждае от време. Ние целим изграждането на още по-силен „Берое“, такъв, какъвто искаме да го виждаме всички. Влагаме усилия в изграждането на дългосрочна стратегия за развитието на нашия клуб. Победите са желани от всички, но в спорта неминуемо се случват и поражения.

Призоваваме за единство от всички привърженици на ПФК Берое, защото отборът има нужда от стабилност в трудни моменти. Практиката през последните години е показала, че можем да се справим с разумен поглед и анализ на проблемите. Необходимо е да запазим самообладание, защото отборът има нужда от спокойна атмосфера, за да се върне възможно най-бързо към победния път. Доказали сме неведнъж, че можем да го направим и сме убедени, че ще го сторим и сега.

Наред с изложеното по-горе, ръководството на клуба, съвместно с национален фен клуб „Берое“, изразяват своята твърда позиция против тенденциозното съдийството към нашия отбор, което продължава и през настоящия полусезон. Най-скорошният пример е от последния двубой в София, когато бяха извършени множество неправилни отсъждания от страна на съдиите, ръководили мача. В защита на правата ни ще бъде депозирана своевременно жалба в БФС срещу съдийството на Станислав Ставров, като най-фрапиращите отсъждания на рефера ще публикуваме на официалния ни сайт заедно с отговорите, които получаваме от Съдийската комисия към БФС. Покровителството над тенденциозното съдийство опорочава шампионата и вреди на футбола. Винаги сме претендирали за феърплей във футболната игра и сме се придържали към този принцип, от който няма да отстъпим, като ще защитаваме безкомпромисно правата и интересите на отбора дори и с по-радикални действия."