Фестивалът "БезГраници" събира в "Двореца" творци от 11 държави

Добрич Лайф

28-09-2016, 11:04

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Етноритми без граници

Откриването е на 30 септември

Международният фестивал "БезГраници", който се открива на 30 септември, ще събере в  "Двореца" в Балчик творци от единайсет държави. Седмото издание на арт-срещата ще се фокусира във визуалните изкуства, съобщават организаторите, сред които са Стопанска камара-Варна, държавният културен институт "Двореца", румънската асоциация "Калатис 357", международната арт мрежа "Скендерман" и други.
За арт пленера на морския бряг се очакват творци от България, Румъния, Македония, Испания, Германия, Холандия, Белгия, Русия, САЩ, Еквадор, Турция. Изложби на художници и фотографи ще бъдат открити последователно в художествената галерия в Добрич, в румънския курортен комплекс "Венус" и в галерия "Тихото гнездо" в архитектурно-парковия комплекс в Балчик.
Форумът, който от няколко години е територия за изява по едно и също време от двете страни на границата - в България и Румъния, насърчава културния обмен, развитието на арт индустрията и културния туризъм."БезГраници" започва през 2003 година като конференция за културна политика и арт мениджмънт, за да се утвърди сред водещите балкански събития за артисти. За следващото издание на арт срещата - през септември 2017 година, е отправена покана към 80 участници от цял свят.