Евродепутати в Брюксел подкрепиха номинацията на Кристалина Георгиева

Политика

28-09-2016, 14:24

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правителството издигна кандидатурата на Кристалина Георгиева за шеф на ООН (видео)

Йозеф Сайер: След като познавам този човек, аз мисля, че това е едно много добре решение

Евродепутати в Брюксел подкрепиха номинацията на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, информираха от БНТ.    
Йо Лайнен, евродепутат от групата на социалистите, Германия:
"Госпожа Георгиева е много силен човек. Тя е компетентна и много комуникативна. Тя е много ефективна в своята работа. И според мен България може да се гордее с нея. Цяла Европа може да се гордее да има такъв кандидат".

Александър граф Ламбсдорф, евродепутат, АЛДЕ, Германия:
"Надявам се, че ще успее, защото тя е отличен кандидат. Много съм щастлив, че българското правителство взе решение да я номинира. Тя има голям опит в управлението на големи организации. Тя има опит в работата с Америка, тъй като е била дълго време в Световната банка. Но в същото време тя знае как руснаците мислят и какво те предпочитат. Надявам се Русия да подкрепи номинацията на Кристалина Георгиева. Връзките между България и Русия са традиционно близки и се надявам Кремъл ще подкрепи номинацията".

Йозеф Сайер, евродепутат от Унгария, група на ЕНП:
"След като познавам този човек, аз мисля, че това е едно много добре решение. Според мен това е много добър избор и има голям шанс на подкрепа от региона, заради нейната дейност. Госпожа Георгиева работи много за региона и в Европейския съюз. И събра голяма подкрепа за своята работа. С нея си сътрудничим отдавна, така че има ясна подкрепа, лично аз я подкрепям, премиерът е подкрепя. Така че съвсем скоро ще има официална позиция, която предполагам ще бъде подкрепяща. Ние бихме искали да я видим на това място".