Разследването срещу Юлия Стаматова заради договор с фирма на Котараците

Крими

28-09-2016, 17:17

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разследват за престъпление по служба Юлия Стаматова

Тя е пусната под „парична гаранция” в размер на 500 лева

Обвинението срещу отстранената председателка на читалището в Добрич е за неосъществяване на контрол при изпълнение на договор за съвместна дейност между читалището, представлявано от Юлия Стаматова и фирма „Карина 90” ООД. Става въпрос за невлезли в касата на читалището приходи от наеми на стойност над половин милион лева, съобщиха източници на Topnovini.bg, запознати с разследването. Те са от търговските обекти в приземния етаж, наемите от които влизали във въпросното дружество, а не в читалището.

 Според търсачката на "Биволъ", партньори и мениджъри на въпросното дружество са братята Димитър и Ивелин Димитрови, известни като Котараците. В миналото те са били свързани с групировката СИК.

Бившият шеф на СИК Ивелин Димитров, известен като Големия Котарак, е обвиняем по дело на Специализирания съд за изнувнане и заплахи, заедно с още двама съучастници.

Братът на Ивелин - Димитър Димитров, бе арестуван през декември 2012 г. заедно със Стоян Кръстев-Драгановеца от Перник, замесени в хероинова афера. Малкият Котарак бе арестуван зад волана на "Фолксваген Фаетон", в който полицията откри 69 пакета, всеки с по 400-500 грама хероин. По-късно двамата бяха пуснати под гаранция.

Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд в Добрич, с което Юлия Стаматова е била отстранена от длъжност Председател на Народно читалище „Йордан Йовков 1870”  в Добрич до приключване на наказателното производство спрямо нея.  Обвинението срещу нея е повдигнато в началото на септември тази година за престъпление по служба. Тя е пусната под „парична гаранция” в размер на 500 лева.

Източник:topnovini.bg