Топ психолози пристигат в Бургас за "Четирите кода на себепознанието"

Бургас Лайф

29-09-2016, 11:47

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха Център за психологическо консултиране и психотерапия „Логос”

Сред лекторите, които ще се включат в събитието, са Мадлен Алгафари, Петър Петров, Елена Дросева и др.

Топ психолози ще се включат в  първото издание на фестивала "Четирите кода на себепознанието" в експозиционен център "Флора". Той се открива утре и ще продължи и в събота при вход свободен.

Проектът се реализира със съдействието на Община Бургас и е първият, спечелил финансиране във втората сесия, съгласно Правилника за съфинансиране на културни проекти в Бургас.

Сред лекторите, които ще се включат в събитието, са Мадлен Алгафари, Петър Петров, Елена Дросева, доц. Пепа Митева, Ипократис Пападимитракос, Панайот Рандев, Юли Тонкин и д-р Людмила Желязкова.

Програмата на семинара ще бъде допълнително обогатена с практически упражнения, тематични игри и работа в групи.
Обученията са подходящи за работещи, родители, преподаватели, педагози, психолози, подрастващи и други хора, желаещи да научат и развият собствените си знания в различни области.

"Семейството, себепознанието, вътрешното равновесие, интеграцията на младото поколение в социалния живот - това са част от темите, които ще бъдат дискутирани по време на събитието", обясниха организаторите Атанаска Иванова и Велина Арнаудова.

ПРОГРАМА

Ден 1
30 септември 2016 г. (петък),от 09.00 ч. - 18.30 ч.
Експозиционен център "Флора" - град Бургас

09.30
Откриване на събитието от кмета на град Бургас г-н Николов и зам.кмета по образованието г-жа Ананиева
09.45
Мадлен Алгафари - психолог, ще говори по темата "Осъзнатото родителство".
11.30
Петър Петров - психолог, ще говори по темата "Миналите ни животи, какво не знаем за тях"-групова регресия,записване на тел.0888 70 69 19-Иванова
13.30
Кафе пауза (разглеждане на сувенири изработени от деца в занималнята на "Арт център Богориди" както и колиета изработени от наши родни творци-вградени български народни шевици
14.30
Елена Дросева ,психолог представляващ доц. Циркова ще говори по темата "Пресечната точка на училището и семейството, в грижите за деца със СОП - Психофизически нарушения"
16.30
Доц. Пепа Митева, ще говори по темата "Творчески подходи при работа с деца - Арт педагогика, Арт терапия, Диагностика по цветове на Мандала, Терапия с копчета и кризисно консултиране.
18.30
Сесия "Въпроси и отговори" по темите разисквани през изминалия ден

Ден 2

01 октомври 2016 г. (събота), от 09.00 ч. - 18.30 ч.Експозиционен център "Флора" - град Бургас

10.00
Ипократис Пападимитракос - психолог-диетолог изграждащ динамичния стереотип на личността, ще говори по темата "Културата на хранене като част от динамичният стереотип на изграждане и сформиране на личността от ранна детска възраст.
12.00
Кафе пауза и разглеждане на книги и аксесоари изработени от деца и хора с особени грижи
13.00
Панайот Рандев - психолог, "бащата" на съвременната българска училилищна, здравна и военна психологии ще говори на тема "Емоционалната компетентност или откъде започва характера при децата и юношите - въведение в програмата за социално, емоционално и позитивно образование за училища и детски градини "
14.30
Лечебни гъби -Dr.Biomaster-срещу рак и др.заболявания, д-р Людмила Желязкова
15.30
Юли Тонкин - доказал се най-добър мотиватор организирал най-голямото събитие за България "Не семинарът - Ново начало", ще говори по темата "Силата на комуникацията".
18.30
Закриване на Културния Фестивал 2016г.