Митничари хванаха хиляди фалшиви детски играчки

Крими

29-09-2016, 16:33

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Близо 1 500 детски играчки и 58 000 чифта работни ръкавици, за които има основателни съмнения, че са фалшиви, задържаха митническите служители при щателни проверки на два товарни автомобила. 

В Митница Пловдив са били представени стоки, натоварени в два камиона с иранска регистрация, с получател пловдивска фирма и предназначени за реекспорт към Турция.  В транспортните документи е посочено, че стоките са натоварени в свободна зона в Иран, а търговската фактура е издадена от фирма от Китай.

При щателна  проверка на товара на единия камион е  установено е, че между редовните  детски играчки има и такива, които са с логото на световноизвестни брандове и герои от популярни анимационни филми.  При проверката на другия камион освен редовната стока са открити 58 000 чифта работни ръкавици, носещи знака и логото на голям автомобилен концерн.

Правопритежателите на търговските марки трябва до 10 дни да се произнесат дали стоките са  фалшиви. Само преди десетина дни, при проверка на друг камион с иранска регистрация, митническите служители от Митница Пловдив задържаха 15 430 часовници със знаците на 25 известни търговски марки.