Кметът на “Северен” сбъдна една мечта

Животът

29-09-2016, 17:54

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Администрацията на Район “Северен” сбъдна мечтата на един мъж в неравностойно положение. Николай Богоев е на 37 години и бленува да посети стадиона на Ботев Пловдив, тъй като е голям фен на футболния тим. Поради сериозното му заболяване обаче - детска церебрална парализа, това е било невъзможно.

Николай е потребител към проект за предоставяне на почасови социални услуги, предназначени за хора с увреждания и за хора над 65 годишна възраст, които са с ограничени възможности за самостоятелно самообслужване. Проект  BG05M9OP001-2.002-0223-C001 - „Услуги за по-добър живот”, финансиран по схема за предоставяне на финансова помощ „Независим живот” гарантира не само пълни 20 месеца ежедневно обгрижване на Николай в чисто битов аспект, а му донесе много радост и положителни емоции от сбъдване на дългогодишната му мечта.

Николай бе взет от дома му със специализиран превоз и откаран до стадиона на ФК Ботев в кв. Коматево. Там той присъства на тренировката на отбора като лично беше посрещнат от президента на клуба – Ангел Палийски, запозна се с някои от своите идоли сред футболистите и получи подаръци – футболни аксесоари на тима.

Всеки един от нас иска да мечтае, да се усмихва, да общува свободно, да се чувства значим. Хората в неравностойно положение имат равни права както всички останали. Те не се нуждаят от състрадание, те се нуждаят от подкрепа. С общи усилия ние можем да им помогнем да изживеят живота си достойно и да дадат своя уникален принос на света – сподели кметът Ралев.