Силни магнитни бури ни очакват днес и утре

Животът

30-09-2016, 09:52

Снимка:

woman.hotnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очакват ни магнитни бури

Най-голяма опасност представляват дните от 29 септември до 1 октомври

Специалистите предупреждават за силни магнитни бури в дните от 29 септември до 1 октомври. Най-потърпевши ще са страдащи от хронично главоболие, мигрена, безсъние, мигрена, световъртеж и отпадналост. Лекарите предупредиха, че периодът е опасен за страдащите от хипертония, тъй като те могат да преживеят инфаркт.
Най-голяма опасност ни грози днес и утре. Тези дни ще са истинско предизвикателство за хората с психични, сърдечносъдови и неврологични заболявания. Всички те ще усетят доста остро негативните ефекти от явлението, при това в няколко поредни дни. Съветът на специалистите за по-лесно и леко понасяне на слънчевите изригвания са свързани с въздържание от спиртни напитки и мазни храни.
Препоръчва се също така да приемате повече вода и да се заложи основно на приема на плодове и зеленчуци. Не се настройвайте предварително, че през тези дни ще се чувствате дискомфортно. Това е най-голямата грешка. Специалистите посочват, че голяма част от дискомфорта се дължи на психическата нагласа на хората. Опитайте се да не обръщате сериозно внимание на предстоящия период, но пък имайте едно на ум за рисковете, които крие - особено, ако човек страда от хипертония и мигрена.Не е добре нито да подценявате ситуацията, нито пък да я надценявате, категорични са медиците.