Чорбаджийски отново с Перес срещу Ботев

Двамата ще си партнират като двойка в центъра на защитата на "червените"

Колумбиецът Рафаел Перес ще се завърне в състава на ЦСКА, след като изтърпя срещу Берое (4:0) наказание от мача с Локо Сф за купата. Очаква се 26-годишният бранител да започне от първата минута утре срещу Ботев и да си партнира с капитана Божидар Чорбаджийски, пише "Тема спорт".

Много е вероятно това да бъде централната двойка защитници на ЦСКА и във вечното дерби, което е на 15 октомври. Всичко зависи от това как двамата ще се представят в Коматево. Ако някой от тях за пореден път се издъни, ще отстъпи мястото си на Дюлгеров сред титулярите, които ще играят срещу Левски.

Опциите пред треньора Едуард Йорданеску не са много, като именно ядрото на ариергарда е най-притеснителната зона в момента. От началото на сезона на тази позиция най-често бяха използвани трима - Чорбаджийски, Перес и Александър Дюлгеров.

Никой от тях обаче не бе убедителен, а дори напротив - грешките при всеки един изобилстваха. Другият вариант за централен защитник е Пламен Гълъбов, който обаче не успява да хване ръка дотук. А в единственото си участие в елита срещу Верея (0:1) бе изгонен с два жълти картона. Оттогава не е стъпвал на терена в официален мач за първия отбор, а е използван в дублиращия състав.

Така като основен вариант засега се очертава двойката Чорбаджийски - Перес и най-вероятно тя ще бъде използвана в следващите мачове. Въпреки че младият капитан на армейците не е убедителен от началото на сезона, той отново получи повиквателна за националния отбор заедно с левия бек Антон Недялков.

Защитата е проблемно място на армейците, като десният краен бранител Станислав Манолев все още не е навлязъл във форма, а неговият дубльор Стойчо Атанасов поне още седмица няма да тренира пълноценно.