Годишна среща на местните власти в Албена

От 6 до 8 октомври

Албена отново е домакин на най-големия форум на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) – Годишната среща на местните власти.

От 6 до 8 октомври тази година, най-мащабното общинско събитие ще събере за първи път общинските лидери от мандат 2015-2019. Както всеки път, очакванията са да се включат над 600 общински лидери от цялата страна - кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, секретари и експерти от общинските администрации. Срещата ще отбележи и 20-ия рожден ден на НСОРБ и 10-годишнината от създаването на неговото търговско дружество „НСОРБ-Актив“.

В програмата са включени форуми по заявени от общините актуални теми. На тях ще се търсят по-добри решения на общите местни проблеми в диалог с представителите на централната власт, бизнеса и неправителствения сектор.

По традиция, участие в дискусиите ще вземат гости от централната власт, депутати, представители на международни институции и партньори.

По време на Срещата, на официална церемония в рамките на Годишната среща на местните власти ще бъдат връчени традиционните награди за общини, активни общински служители, медии, дарители и организации, подкрепящи местните общности.

Част от Срещата е и една доказала успеха си инициатива на „НСОРБ - Актив” – организирането и провеждането на специализираното изложение „ОБЩИНСКО ЕКСПО“ . За 10-та поредна година то ще събере под един покрив общините и частния и неправителствен сектор, давайки поле за представяне пред местните власти на стоки и услуги за публичния сектор, които допринасят за по-доброто качество на живот на гражданите.

Изложението ще съдейства да бъдат подкрепени инициативите за привличане на инвестиции. Фирмите ще могат да представят стоки и услуги и да открият в широката палитра от общински дейности подходящите за тях възможности. Общините пък съвместно с техни партньори - общински или частни фирми, неправителствени организации или други общини ще могат да споделят възможностите за бизнес, инвестиции и туризъм, да презентират уникални ресурси, забележителности и предимства на своя регион и неговия потенциал.