Прокуратурата даде млад мъж на съд за измама

Крими

30-09-2016, 17:44

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Пловдив образува бързо производство спрямо Юлиян К., на 23 г., за измама – престъпление по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 29 септември 2016 г. в Четвърто РУ на МВР-Пловдив е бил подаден сигнал от 30-годишен мъж от гр. София, че непознато лице от гр. Пловдив му се обадило по телефона и поискало парична сума, за да предостави данни за местонахождението на откраднатия му автомобил БМВ. Колата била отнета по-рано от гр. София, за което собственикът пуснал съобщение в социалните мрежи. Той помолил, ако някой има данни за моторното превозно средство, да се обади на посочен мобилен телефон. Юлиян К. позвънил и съобщил, че автомобилът се намира в гр. Монтана, зад църковен храм, където не бил открит. За информацията той получил сумата от 1500 лева в заведение в гр. Пловдив, предадена му от собственика на откраднатия автомобил.
Юлиян К. е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Предстои днес да бъде привлечен като обвиняем за измама. Бързото производство ще бъде внесено в съда в законния срок.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен