Христо Янев:С Лудогорец ще се види нивото на Нефтохимик

Работихме в насока да изчистим грешките от мача с Локо(Пд)

Старши треньорът на Нефтохимик Христо Янев даде днес пресконференция,  преди гостуването на Лудогорец. Въпреки класата на шампионите, той е убеден, че Нефтохимик има своите шансове в Разград.

„Трудно ще определим  групата за мача, защото всички играчи се вложиха максимално през  изминалата седмица. Работихме в насока да изчистим грешките от мача с  Локомотив Пд и се надявам да подобряваме играта си с всеки изминал мач“,  заяви Янев и допълни „Лудогорец има достатъчно дълга резервна скамейка и  мача в сряда няма да им попречи. С всеки изминал двубой те показват  израстване, но всеки един отбор има шансове във всеки един мач. Срещу  ПСЖ те показаха много качествен футбол, футбол на европейско ниво“.

Относно класирането на Нефтохимик Янев заяви „Трябва да е ясно, че сме в  сложна ситуация. Сега ни предстои мач с най-добрият отбор в България и  това за нас е възможност да покажем на какво ниво сме. В момента  разполагаме с 29 човека, а трябва да е ясно, че така е невъзможно да се  води нормален тренировъчен процес и едновременно да се обръща  индивидуално внимание на всеки"

Междувременно стана ясно, че в паузата на първенството Нефтохимик ще  изиграе контрола с Поморие, като през следващата седмица ще стане  известно мястото и часа на проверката.