Георги Валентинов дебютира с победа в Euro-FC

Следващият му мач най-вероятно ще се състои през февруари 2017 в Прага

Най-успешният старозагорски MMA боец Георги Валентинов дебютира по най-добрия начин в европейската лига от турнири Euro-FC. В първия си мач, провел се във Финландия, 23-годишният старозагорец победи със съдийско решение Андреас Стал от Швеция.

Това бе поредна победа за Валентинов на професионалния ринг и първа за него в една от най-големите ММА организации на Стария континент. От своя страна неговият противник инкасира едва трета загуба в своята кариера от общо 13 срещи.

„За моя радост успях да наложа стила си на игра още в началото на двубоя. Стал започна срещата много агресивно и със самочувствие, но точно там успях да го респектирам с няколко точни удара. Определено това е голям успех за мен, тъй като победих боец, който до вчера беше в най-голямата организация в света UFC! Това обаче е само началото за мен. Най-доброто тепърва ми предстои!”, заяви специално за StaroZagorci.com Валентинов.

Старозагорецът допълни, че следващият му мач най-вероятно ще се състои през февруари 2017 в Прага, Чехия, като до месец ще стане ясна и точната дата.