При голям интерес в Пловдив премина кампанията „Подкрепяме българското” на Министерство на земеделието

Новините

02-10-2016, 17:45

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията на Министерство на земеделието и храните „Подкрепяме българското“ се проведе в Пловдив в съботния ден. Изложението на площад „Централен” бе открито от заместник-министър Васил Грудев и заместник-кмета Розалин Петков.

Амбицията на министерството е кампанията да стане постоянно действаща с подкрепата на местната власт. „Стремим се да представяме продукцията на родни местни производители, като по този начин се скъсява веригата между производители и потребители“, заяви заместник-министър Грудев. Той благодари на община Пловдив, че e стартирала реализация на идеята за фермерски базар в града и по този начин помага на малките производители.

На срещата преди това с над 80 фермери от Пловдив област в залата във Военния клуб, фермери от Раковски поискаха в Пловдив да се провежда редовен базар.

„Кметът Иван Тотев вече ми е възложил да работя по осъществяването на идеята”, заяви в отговор Розалин Петков. Той уточни, че намерението на Община Пловдив е този базар да се провежда периодично – първо веднъж в месеца, а ако има интерес и всяка седмица.

Днес жителите и гостите на областния град имаха възможността да опитат и закупят продукцията на 40 местни производители, които се представиха с месни и млечни продукти, плодове и зеленчуци, яйца, вино, розови продукти, тестени изделия и др.