Годишната среща на местните власти ще се състои в Албена

По време срещата ще се състои изложението Общинско ЕКСПО"2016 за стоки и услуги за общините

От 6 до 8 октомври в курортен комплекс "Албена" ще се състои Единайсетата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България, съобщават от сдружението.
Тазгодишното издание на общинския форум ще премине под знака на 20-годишнината от учредяването на НСОРБ и първа такава среща за общински мандат 2015-2019 г. В работата на XI-та годишна среща ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини като предлагането на удобни и достъпни административни услуги за гражданите и бизнеса. Ще бъдат обсъдени новите ангажименти на общините, свързани с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование, такса "Битови отпадъци 2017" и възможните решения за общините, въпроси с градското развитие и устройството на територията и др.
По време срещата ще се състои изложението Общинско ЕКСПО"2016 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. В рамките на форума на местните власти ще бъде подписано Споразумение на сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ и ще бъдат връчени юбилейни и ежегодни награди на НСОРБ, както и наградата на френското посолство за конкурса "Екообщина".
Гости на срещата на местните власти се очаква да бъдат президентът Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, Томислав Дончев, зам.-министър председател по икономическата политика и европейските фондове, Меглена Кунева, зам. министър-председател и министър на образованието и науката, както и министрите Лиляна Павлов, Ивелина Василева.