Започва предаване "Потребителската кошница" по БНТ 2

Общество

03-10-2016, 17:17

Снимка:

imedia.bnt.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиано в потребителската кошница

Всяка година, от 1924-та насам, на 31 октомври се отбелязва Световният ден на спестовността

На тази дата в Милано е основан и Световният институт на спестовните банки, в който сега членуват 104 влогонабирателни институции от 89 страни, сред които е и България. От 1951 година и в България октомври се отбелязва като месец на спестовността. По този повод предаването на БНТ2 „Потребителската кошница“ подготвя поредица от предавания с полезни съвети за подходящи инвестиции на фамилните средства и идеи за ефективни спестявания.

Зрителите на обществената телевизия могат да участват в анкета, организирана съвместно със сайта за финансови съвети MoitePari.bg и да споделят своя опит за влагане на спестяванията. Най-активните ще  имат възможност да дадат своите съвети и пред камерата на БНТ. Ще бъдат раздадени и редица стойностни награди: имуществена застраховка „Моето жилище“, здравна застраховка „Обичам живота“, ваучер за игра в „Ескейп стая мултиплекс“.

За участие в анкетата е достатъчно да бъде последван линка: http://bit.ly/Spestovnost.
Предаването "Потребителската кошница" се излъчва всяка делнична вечер от 19:25 часа, преди централните новини на БНТ 2 и в събота от 12:30 ч. с повторения по БНТ Свят.

Всички съвети и коментари на експерти можете да проследите и на сайта www.bulgariautre.bg.

През последните дни много зрители на предаването „Потребителска кошница“ по БНТ2 се оплакаха от манипулацията на километража на автомобили втора употреба. С помощта на Европейски потребителски център-България научихме как се защитават правата на потребителите в такъв случай. В повечето държави в  ЕС манипулирането на километража е престъпление. В Германия то се наказва със затвор за 1 година или глоба. Във Франция санкцията е 2 години затвор и глоба от 37500 евро. Превъртането на километража не е незаконно само в Кипър, Латвия и Португалия. Вижте повече подробности тук.