Кралев: Паралимпийците са едни от най-обгрижваните спортисти

Спорт

04-10-2016, 09:21

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Отчитаме постижението на Ружди. Ще отделим допълнителни 25 000 лв.", заяви министърът на спорта в интервю за "Тази сутрин" на bTV

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори по повод жалбата на българските представители на игрите за хора с увреждания до комисията за защита от дискриминация. Паралимпийците се оплакаха от размера на премиите за отличие от игрите в Рио.

"Категорично не съм съгласен, че става въпрос за дискриминация. Олимпийските и параолимпийските игри са две различни състезания. Всяка държава решава какви да са наградите за тях", заяви в студиото на "Тази сутрин" по БТВ Кралев.

"Преди да тръгнат за Бразилия, беше обявен размерът на премиите. Тогава никой не се оплака. Беше взето решение стимулите да бъдат изравнени със следващите по ранг турнири - световните първенства. Ако Ивет Лалова стане световен шампион, ще вземе същите средства. Не разбирам - всички световни шампиони и медалисти от световни първенства по-малко заслужили ли са? 

Параолимпийците са едни от най-обгрижваните спортисти. Тази година вдигнахме с 20% парите за спортисти с увреждания. Подпомагаме баскетбола, конния спорт и канадската борба. Основната цел е да направим спорта достъпен за хора с увреждания", каза още той.

"Отчитаме постижението на Ружди. Предвидили сме допълнителни 25 000 лева за световния му рекорд", поясни Красен Кралев.

Цялото интервю можете да видите тук.