Министър Кунева на работно посещение във Виена

Меглена Кунева ще се срещне с австрийския федерален министър за Европа, интеграцията и външните работи Себастиан Курц

Заместник-министър председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева заминава на работно посещение във Виена, където ще се срещне с австрийския федерален министър за Европа, интеграцията и външните работи Себастиан Курц.


Това е първата среща на политическо равнище между двете страни, след като  Австрия замени Великобритания в тройката с Естония и България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.  Вицепремиерът Кунева и министър Курц ще разговарят за предизвикателствата, с които се сблъсква Съюзът, за целите, които си поставя, и бъдещето на Европа, за двустранните отношения между Австрия и България. След срещата двамата ще дадат изявление за медиите.


По-рано същия ден вицепремиерът Кунева ще участва в Петия форум ЕС – Югоизточна Европа, организиран от сп. Икономист. Дискусията ще търси отговори как да бъде разрешена кризата с миграцията, какво да очаква Европа слез Брекзит, ще се задълбочава ли интеграцията между ЕС и Балканите.


В рамките на посещението заместник-министър председателят Меглена Кунева и водената от нея делегация ще проведат работна среща във Федералното канцлерство с фокус върху председателството на Съвета на ЕС.