Общинският приют за кучета вече си има име – „Приятел завинаги“

Новините

05-10-2016, 08:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 4-ти октомври, който е Международният ден за защита на животните, кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев заедно с председателя на Общинския съвет Савина Петкова и районни кметове посетиха приюта за безстопанствени кучета. Комисия разгледа предложенията и избра това на Велислава Костадинова и нейната четиринога приятелка – бобтейлът Мон.

Да направят по-пъстър и по-цветен комплекса бяха дошли ученици от 10 клас от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Те изрисуваха весели картинки по фасадата на сградата, с което реализираха съвместния с Община Пловдив проект „Цветно настроение в приюта за безстопанствени кучета“.

„Инициативата е чудесна. Благодарение на добрата работа на ръководството на зооветеринарния комплекс това, което виждаме тук, е нещо, с което можем да се гордеем. А именно – едно хуманно отношение към животните, добра съвместна работа с неправителствени организации, която е много важна. Благодарение на това вече 120 кучета от приюта от началото на годината са одомашнени“, заяви кметът Иван Тотев.

Той връчи грамоти учениците и тяхната учителка г-жа Воденичарова за старанието, което вложиха с участието си в проекта. Децата получиха и професионални бои и скицници с пожелание да продължат да творят красиви неща.

„За първи път в България се рисува приют за бездомни животни“, допълни директорът на ОП „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев.

Кметът Иван Тотев съобщи още, че е финализирана процедурата за терена на комплекса и предстои да бъдат направени предвидените разширения, така че той да достигне капацитет от 200 животни.