Поредна акция на полицията за наркотици

Проверени били 6 коли и 34 души

На 4 октомври бе проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления свързани с разпространение на наркотичните вещества на територията на областния град, съобщаван от полицията в Добрич. В операцията бяха ангажирани всички налични сили на Първо РУ МВР Добрич и сектор „Криминална полиция” при ОД МВР Добрич. В хода на операцията са проверени 6 МПС и 34 души.

Около 14:20 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на Н.Г. (18 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред 6 броя полиетиленови пликчета със бяло прахообразно вещество. При извършения полеви тест, същите реагират на наркотичното вещество амфетамин с тегло 5,3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Н.Г. е задържан в Първо РУ МВР Добрич.

Около 17:40 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявените Д.Ш. (44 г.), Е.Д. (37 г.) и Е.И. (37 г.) и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установена полиетиленова торба със суха тревна маса. При извършения полеви тест сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис с тегло 30 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа извършителите са задържани в Първо РУ МВР Добрич.

Работата по двата случая продължава.