Рекорден брой кандидати за "Голямото рок междучасие" в ефира на БНТ

Булевард

05-10-2016, 13:54

Снимка:

Бнт

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Над 140 млади и училищни рок групи от цялата страна заявиха участие в конкурса на БНТ1 и D2 „Голямото рок междучасие”

Над 140 млади и училищни рок групи от цялата страна заявиха участие в конкурса на БНТ1 и D2 „Голямото рок междучасие”. Това е рекорден брой кандидатури в 8 годишната история на състезанието, което тази година обществената медия превръща в риалити формат. Според регламента бандите трябва да са минимум от двама души, като възрастта им не трябва да е над 22 години (допуска се да има и максимум един член до 25 години).
 

От всички, които се включиха в музикалното предизвикателство, селекционна комисия одобри 22-те най-добри банди. В понеделник и вторник те се явиха на кастинг, представяйки своя авторска песен или кавър версия на чуждо парче, за да намерят място в телевизионния формат.
 
Кои  групи продължават напред и ще участват в телевизионното предаване реши селекционната комисия, в състава на която са Димитър Кърнев от D2, който е и музикален продуцент на „Голямото рок междучасие”, издателят Ивайло Нойзи Цветков, музикалният журналист Васил Върбанов, фронтменът на "Jeremy?" – Ерсин Мустафов и Георги Георгиев от „Остава”.