България и Кралство Саудитска Арабия подписаха Меморандум за сътрудничество

С подписването на Меморандума пред България и Саудитска Арабия, между двете държави се откриват нови възможности за развитие на сектор туризъм

С подписването на Меморандума пред България и Саудитска Арабия, между двете държави се откриват нови възможности за развитие на сектор туризъм, обмяната на опит в сферата и за насърчаване на инвестициите. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалната церемония по подписване на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на туризма между двете държави, днес в Гранитната зала в Министерски съвет.
"Република България и Кралство Саудитска Арабия имат изключително богата култура и история", каза още министър Ангелкова и посочи, че на територията и на двете страни се намират  голям брой паметници на ЮНЕСКО. С общи действия, ще направим туризмът още по привлекателен, коментира още тя и добави, че двете страни ще работят за разгръщане на туристическия потенциал.
Министър Николина Ангелкова съобщи, че преди подписването на Меморандума с Н.В. Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд са обсъдили възможностите за различните видове сътрудничество по отношение на културния туризъм, инвестициите в туризма, и обмяната на опит. По време на разговора са представени и възможностите на нашите зимни и летни курорти, условията за планински туризъм, сити брейк обиколките и комбинирането им с други видове туризъм като СПА, винен, гурме и др. в околностите на градовете, които се посещават.
Сигурен съм, че с подписването на Меморандума за сътрудничество между двете държави, ще постигнем много за разширяване на сътрудничеството, което имаме дотук с нашите български приятели, каза принц Султан ал Сауд. Той коментира, че има много неразкрити възможности за развитие на туризма между двете държави и, че ще продължат целенасочените действия за стимулиране на сектора.
По време на посещението си в България, принц Султан ал Сауд и ръководената от него делегация ще се запознаят със София и културно-историческите й забележителности, ще посетят Витоша и к.к. Боровец.