България участва със собствен щанд на изложението „Златна есен“ в Русия

Министър Танева присъства на официалното откриване на Изложението „Златна есен 2016“

България участва със собствен щанд на най-голямата Международна агропромишлена изложба „Златна есен 2016“, която се провежда до 8 октомври в град Москва. Двадесет и девет български производители представят своята продукция от вино, сокове, тестени изделия, млечни и месни продукти, съобщават от пресцентъра на министерството на земеделието и храните.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и водената от нея делегация посетиха българския щанд, който е разположен в основната палата на руските региони, където се проведе и официалното откриване. В рамките на изложението България се представя и с втори щанд, който е  разположен пред палатата. На него страната ни предлага традиционни български продукти, които грабват вниманието на посетителите още при влизането на територията на изложението. Общата изложебена площ на 2-та щанда е 250 кв.м. Изложението „Златна есен“ се провежда от 2000 година, като това е 3-то участие на българската страна. „Златна есен 2016“ се очаква да бъде посетена от над 100 000 души.

 „За първи път участваме с толкова много изложители. Голямата част от стоките, които се предлагат на щанда и в момента се търгуват на руския пазар, като българските вина, тестени изделия, сокове, консерви и лютеница,“ обясни министър Танева. По думите й, ембаргото е проблем и решението му може да се постигне с общи политически усилия. „Очакване и желание имат не само нашите фермери, а и останалите страни членки на ЕС“, каза още министър Танева. Българските продукти се радват на голям интерес от страна на руските потребители, които се редяха на щанда да опитат от българското вино, плодовите сокове и останалите продукти.

 Министър Танева присъства на официалното откриване на Изложението „Златна есен 2016“ от министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев.