Сериен убиец издъхна в Старозагорската УМБАЛ

Животът

06-10-2016, 11:07

Снимка:

starozagorci.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осъдиха ефективно 16-годишен за блудство в Стара Загора

Сериен убиец съди България

Назначена е експертиза

Серийният убиец Недялко Димитров - Момата е починал от инфаркт в Университетската болница в Стара Загора, потвърдиха от здравното заведение. Дежурните надзиратели разбрали, че Димитров има здравословен проблем в килията си и веднага извикали линейка от Спешния център в Стара Загора. Медиците установили инфаркт и хоспитализирали затворника в Университетската болница. Той починал в момента, в които лекарите се опитали да му поставят стент, който да разшири кръвоносните съдове към сърцето му, Тъй като е затворник, е назначена експертиза, обясниха от здравното заведение.

Недялко Димитров-Момата е сочен като един от най-безскрупулните серийни убийци в България. Той има 5 присъди за умишлено причиняване на смърт, като сред жертвите му бе семейство Неврие и Бейтула Мехмед в Димитровград през 2008 г. През лятото на същата година той умъртвява Манол Хаджиев и Златко Калайджиев във Варна. Петата му жертва е Баньо Банев от гълъбовското село Мусачево.

50-годишният мъж бе един от 23-амата, които в момента излежават доживотни присъди в този затвор, неговата беше без право на замяна. Димитров получи най-тежката присъда за доказани 5 извършени от него убийства, но се твърди, че са били много повече.