Детелина Николова се срещна с генерал-майор Тодор Дочев

Добруджанци

06-10-2016, 11:34

Снимка:

Областна управа Добрич

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Генерал-майор Тодор Дочев е официален гост на откриването на международната научна конференция

Началник на Военна академия „Г. С. Раковски“

В Областна администрация - Добрич, днес бе проведена среща на Областния управител Детелина Николова с ген.-майор Тодор Дочев и зам.-началникът на Военна академия полк. д-р Стоян Стаматов.

Детелина Николова запозна гостите с изготвения Областен план за честванията на 100-годишнината от Първата световна война с финансов разчет за 2017 г., който в определения срок бе изпратен за одобрение в Министерство на отбраната и предстои  да стане част от Националния план за следващата година. 

Друга обсъдена тема по време на разговора, бе възможността за представянето на филма за кап. Димитър Списаревски за втори път в Добрич. Документалният филм "В търсене на Списаревски" бе излъчен в родния град на героя на 18.12.2013 г. по повод 70 години от гибелта на кап. Списаревски.

Припомняме, че ген.-майор Тодор Дочев, началник на Военна академия и председател на Организационния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война, е в Добрич като официален гост на Международната научна конференция, посветена на юбилейната годишнина. На откриването на форума вчера, 5 октомври, генералът бе придружен от Областния управител Детелина Николова.