Трима бургазлии изгоряха с общо 37 00 лв

Крими

06-10-2016, 11:34

Снимка:

pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Привлякоха като обвиняеми Келеша и Люляка от Левски за извършени ало измами

Те са били поредни жертви на ало измами

Трима бургазлии са дали общо 37 хил.лв. на телефонни измамници, съобщават от полицията. На 05 октомври около 14.30 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 74-годишна бургазлийка, живееща на ул. "Патриарх Евтимий" за това, че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници" за сумата от 3 000 лв., 1 500 евро и златни накити с тегло около 10 гр., които сложила в торба и хвърлила през терасата на дома си. Впоследствие бургазлийката изтеглила от банков клон още 1 500 евро, които отново хвърлила през терасата на жилището си. 
По същото време в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 78-годишен бургазлия, живеещ на ул. "Дебелт" за това, че станал жертва на телефонна измама по същата схема за сумата от 1 800 лв., която поставил в торба и хвърлил през терасата на дома си. Впоследствие бургазлията изтеглил от банков клон сумата от 20 200 лв. и по съвет на мнимия полицейски служител ги скрил в хладилника. Междувременно осъзнал, че е измамен и сигнализирал в Първо Районно управление – Бургас за случая без да даде втората парична сума. 
Около 17.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 70-годишна бургазлийка от ж.к. "Зорница" за това, че станала жертва на телефонна измама по същия начин за сумата от около 5 000 лв., която изтеглила от банков клон и впоследствие оставила под пейка пред входа на бл. 9 в к-с "Зорница".