Янка Такева: Не моментът сега да се иска оставката на правителството

Всички трябва да са съсредоточени към президентските избори

Не е моментът сега да се иска оставката на правителството. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ Янка Такева във връзка с поисканата оставка на премиера Бойко Борисов и евентуално падане на правителството му. „Смятам, че когато вече подготвяме Бюджетната рамка за 2017 г., когато е договорен всичко във връзка с обезпечаване за Закона за училищното образование с необходимите финансови средства, когато имаме толкова много проблеми, свързани с обезпечаването на сигурността на държавата, толкова много грижи по отношения на осигуряване на политики, които да подпомогнат хората със специални образователни потребности, особено децата и учениците, да се иска оставка сега не е честно и не е коректно”, обясни тя.
„Винаги, когато правителството на Бойко Борисов има най-добри намерения да осигури финансовите средства за образованието, все някой се мъчи да развали това. Не подкрепяме тези искания за оставката на правителството сега”, уточни Такева.
„Това правителство даде на образованието 223 мн. лв., откъдето да го гледате това са 100 млн. евро най-малко. Всички трябва да са съсредоточени към президентските избори. Трябва да са съсредоточени към осигуряване на зимния сезон, към всички тези политики, свързани с това, което става на границата ни. Нека погледнем всички недобри предизвикателства, които стоят пред България от грешките на някои политици извън страната. Понеже грешките са извън България, дайте ние тук да се противопоставяме още повече. Визирам исканата оставка, за която не е сега момента да се прави това”, добави Янка Такева.