Министър Красен Кралев открива Световното по Шотокан карате - до

Спорт

07-10-2016, 10:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевенчанин със злато от Световното по Шотокан

Над 1500 състезатели от 4 континента идват в Бургас

Над 1 500 участници от 45 държави от 4 континента ще участват в предстоящото 24-то Световно първенство по Шотокан карате До и 9-та Световна Кохай купа. Бургас ще е домакин на турнира от 7 до 9 октомври. Това обяви на пресконференция днес президентът на Българската федерация по шотокан Александър Славков. Елитното първенство ще се проведе в зала "Младост". Ще се играе на 7 татамита. 

"Домакинството на това престижно състезание е чест и отговорност за нас. Бургас инвестира сериозно в спорта и здравословния начин на живот, а състезания от такъв висок ранг са най-добрата реклама за тези активности. Още повече, че градът се налага като изключително атрактивна дестинация за бойните изкуства в световен мащаб", заяви по време на пресконференцията кметът Димитър Николов.

Близо 200 са участниците от българска страна, като националният отбор  е от 50 състезатели. Останалите 150 каратеки ще вземат участие в световната Кохай купа.

"Подготовката на българския отбор е изключително силна, надяваме се да запазим традицията  за успешно представяне на такива престижни състезания и да спечелим много медали", заяви треньорът на българския отбор Димитър Тодоранов.

Най-оспорвани се очаква да бъдат отборните надпревари при мъже и жени, а най-атрактивни тези в дисциплината Masters.

"Подкрепата на Община Бургас беше изключително важна за нас. От световната федерация останаха очаровани от  условията и атмосферата, която предлага градът. Убеден съм, че всички състезатели, които са тук, ще се върнат като приятели отново", заяви Колит Пут - ръководител на съдийската комисия на SKUDUN.

Официалната церемония по откриването  на 24-то Световно първанство по шотокан карате - До ще се проведе на 8 октомври от 14:30 часа.

Самото състезание ще започне в същия ден около 10:00 часа. Финалите за мъже и жени ще се проведат в неделя до 12:30 часа. 

В днешната пресконференция взеха участие още Лъчезар Ненов - вицепрезидент на федерацията и Иван Тодоров - ст. треньор на КК "Ронин".