Фестивал „Витоша” получи отличие за най-добър фестивал за 2016 година

Животът

08-10-2016, 07:00

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Международният фолклорен фестивал "Витоша" започва утре в столицата

Високото отличие е получено по време на Конгреса на Федерация на международните танцови фестивали в Република Корея

Международният фолклорен фестивал „Витоша 2016” беше отличен, като най-добър фестивал за 2016 г., от Федерацията на международните танцови фестивали. Високото отличие е получено по време на Конгреса на Федерация на международните танцови фестивали в Република Корея.
Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави директора на фестивала Нестор Несторов и кмета на район Витоша Теодор Петков за отличието и изрази увереността си, че фестивалът ще продължи да привлича участници и да радва софийската публика. В срещата участва и председателят на комисията по „Образование, култура, наука и културно многообразие“ Малина Едрева към Столичния общински съвет.
Фолклорният фестивал се проведе през това лято за ХХ-ти пореден път, а домакин на проявата бе район Витоша. В събитието взеха участие представители от 11 държави със националните си фолклорни ансамбли. През годините международният фолклорен фестивал „Витоша“ се е установил като едно от важните и значими събития в културния живот на столицата и е неделима част от нейния културен календар .
По време на конгреса софийският фестивал „Витоша“ бе сертифициран и като официален фестивал на Федерацията на международните танцови фестивали.