Ден за размисъл е обявен в 3 населени места в страната

Политика

08-10-2016, 09:00

Снимка:

presstv.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На 9 октомври на втори тур излизат кандидатите за кметове на с.Петърница, община Долни Дъбник; с.Владо Тричков, община Своге и на с.Добруша, община Криводол

Ден за размисъл е обявен в 3 населени места в страната преди балотажа на частичните кметски избори утре. На 9 октомври на втори тур излизат кандидатите за кметове на село Петърница, община Долни Дъбник, област Плевен; село Владо Тричков, община Своге, Софийска област и на село Добруша, община Криводол, област Враца.

В село Петърница, община Долни Дъбник, област Плевен на балотаж излизат кандидатът на ГЕРБ Йонко Данов и кандидатът на БСП Асен Петров. В първия тур на изборите издигнатият от ГЕРБ кандидат получи 295 гласа, а издигнатият от БСП 127 гласа. 630 от имащите право на глас упражниха правото си на глас, а избирателната активност бе 53%. До изборите в населеното място се стигна, след като вотът от миналата година за кмет на кметство Петърница е обявен за недействителен. 
В село Владо Тричков, община Своге, Софийска област ще се проведе балотаж между Бистра Захаринова, кандидат на АБВ и Иван Николов, издигнат от Местна коалиция. На изборите на 2 октомври Бистра Захаринова получи 122 гласа, а Иван Николов - 196. В селото бяха разкрити две секции, в 13-та СИК гласуваха 290 от 593 избиратели, които имат право на глас. В 14-та СИК своя глас дадоха 226 от общо 475 имащи право на глас. Избирателната активност във Владо Тричков бе близо 48%. До необходимостта от провеждане на частични избори се стигна, след като в началото на юли, Силвио Димитров, кмет на Владо Тричков, подаде оставка.
Балотаж ще се проведе и в село Добруша, община Криводол, област Враца между издигнатия от БСП Иван Цонев и независимия кандидат Ивайло Илиев. На първия тур на изборите в селото Иван Цонев получи гласовете на 70 избиратели, а Ивайло Илиев на 86 избиратели. Избирателната активност бе 85%, като гласуваха 181 избиратели от общо 211 имащи право на глас. Частичните избори бяха насрочени след като избрания на редовните местни избори кмет Ивайло Илиев бе отстранен от длъжност заради влязла в сила условна присъда за незаконно притежание на оръжие. Изборният ден ще започне в 07.00 часа и трябва да приключи в 20.00 часа.