Николина Барбутева представи свои стихосбирка и роман

Пловдив Лайф

08-10-2016, 13:18

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Николина  Барбутева  представи пред пловдивската публика стихосбирката ‘‘Звезда на любовта” и романa „Афера” в Балабановата къща в петъчната вечер.

Събитието се организира от авторката и ОИ „Старинен Пловдив”.

Младата дама е родена в града под тепетата. От 2012 г. до момента е учител по история в ОУ  „Васил Петлешков” в Пловдив. Авторката има издадени три стихосбирки – „Пътят към любовта, страданието и надеждата”‚ ”Силата на жената”  и „Звезда на любовта”. Освен с поезия, Николина се занимава и с белетристика. В електронен вариант се разпространява романът й „Афера”.  Има две издадени авторски песни – „Your name” и  „Всеки миг”.

Победител е в множество конкурси за есе с различна тематика.

Стихосбирката ‘’Звезда на любовта’’ разкрива дълбоко личните преживявания на самата авторка. Засегнати са темите за романтичните чувства, които всеки от нас преживява, любовните разочарования, но и оптимизма в живота. Книгата е интимна и лична. Авторката дава възможност на читателя да се докосне до вътрешния й свят. В нейните творби всеки може да разпознае част от своя личен свят, а това е една от целите на Николина Барбутева. Стихотворенията са на актуална тематика, засягат общочовешки теми и гарантират наслада за сетивата. ‘’Звезда на любовта’’ е четиво, подаряващо прекрасни мигове на всеки читател.

Романът „Афера” е интригуващ, чете се лесно, на един дъх.Той представлява история за любовта, но също и история за предателството, двуличието, лъжата и прикритостта.

Засяга темата за несправедливостта на Съдбата към едно добро и невинно момиче-Кристина, което за кратък период от време загубва майка си, възможността за кариера в София и бива въвлечено в любовен триъгълник.

Други основни персонажи са Ани и Филип, за които навикът, сигурността и парите са онова, което ги държи вплетени в една изкуствена интимна връзка.

В средата на романа на преден план излиза властната и заможна дама Албена, която по доста коварен начин отмъщава за страданията на Кристина, причинени от Ани и Филип (без момичето да разбере), и въздава справедливостта.

От мечтите и еуфорията-до спадовете и разочарованията, а като за финал-и темата за възмездието, присъстват в „Афера”.

„Това е история, която има за цел да покаже, че никога не трябва да се подиграваме с чистите чувства на някого, защото животът е един кръговрат и ако поругаем тази чистота и невинност, ще заплатим за болката, която сме причинили. Но това е и история, показваща, че след нашите падения, идва ред и на възходите ни. Всичко идва в правилния момент, само трябва да го изчакаме търпеливо”, коментира Николина Барбутева своя първи роман.

След края на литературното четене,  всеки гост получи екземпляр от стихосбирката „Звезда на любовта” с автограф. Желаещите пък написаха своите електронни пощи на бял лист, за да се сдобият с онлайн вариант на "Афера".

За любителите на литературата имаше и още една изненада - те не пропуснаха възможността да си изтеглят листче с цитат от романа-за спомен или за поука.

Николина Барбутева благодари на всички присъстващи и сподели, че срещата с различни хора я зарежда с творческа енергия и вдъхновение за нови литературни изяви.И загатна, че вече пише втория си роман.