Цачева: Очаквам и ще търся подкрепа от всички български граждани

Първият дебат между кандидат-президентите на ГЕРБ Цецка Цачева и на БСП ген. Румен Радев се провали

"Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците. Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани от политиците”. Това каза в предаването „Здравей, България” кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите й не може да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората.

"Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите”, заяви Цачева.

На въпрос каква оценка ще даде на сегашния президент Росен Плевнелиев тя отговори, че е нескромно да се дава оценка на мандат, който не е приключил. "Той имаше един много сложен мандат. Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка”, категорична беше Цачева.

За членството й в БКП тя разказа, че е била студент в Юридическия факултет и, тъй като е активен човек, й било предложено да се присъедини към партията. "Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз”, каза тя и добави, че не е била номенклатурен кадър.

"Съпругът ми не е участвал в приватизацията на "Булгартабак", категорична е Цачева. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева.

Пред водещата Ани Цолова кандидатът за президент разказа за първата среща със съпруга си, както и за сина си, който е блестящ математик. "Още от четвърти клас учи математика”, сподели Цачева и добави, че в момента той е студент в Бостън. На въпрос ще се върне ли в България, тя отговори, че като майка би искала точно това.

"Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да следва в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност”, разказа кандидатът за президент.

Попитана ще получи ли гласове от ДПС, тя отговори, че ще се опита да стигне до максимален брой граждани и няма да ги дели. „Не знам да има договорка с ДПС. Не участвам в такива договорки”, категорично заяви тя.

"Живея с парите, които получавам като заплата от Народното събрание, както и с един малък наем от 250 лева от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам кола на лизинг”, сподели още кандидат-президентът.

Според нея най-лошото й качество е, че е много строга, когато говори по работа. "Не мога да обясня с прости думи нещата, така че хората да ме разберат”, сподели още Цачева.