Взривиха офис на строителен предприемач в центъра на Стара Загора

Офисът е бил открит съвсем наскоро в новопострена кооперация

Самоделно устройство с приблизителен еквивалент от около 100-150 грама тротил взриви входната врата на офис, собственост на известен предприемач от Стара Загора. Сигналът за взрива е бил подаден на телефон 112 към 23,30 часа в събота. Вълната е отнесла стъклото, само залепените отвътре рекламни материали са предпазили помешението от допълнителни щети. „Тера инвест 99“ ЕООД е собственост на 39 – годишния Стефанов Янакиев, учредена е на 2 септември 2015 г. с основен предмет на дейност строителство и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба.Тя е била регистрирана с уставен капитал от 1000 лв.

Офисът е бил открит съвсем наскоро в новопострена кооперация на ъгъла на улиците „Генерал Гурко“ и „Отец Паисий“ в идеалния център на Стара Загора. Според запознати дружеството в момента изпълнява строителството на няколко луксозни сгради, включително и на комплекса „Green sity Stara zagora” на няколкостотин метра от взривения офис.На мястото на инцидента беше съпругата на предприемача, която отказа коментар. До късно следобед в неделя мястото беше отцепено, близо дузина униформени насочваха любопитните да се отдалечат в очакване да пристигне специализиран екип от София за установяване вида на самоделката.

Няма нанесени щети по други части на сградата и други съоръжения в близост. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник:Монитор