Четири коли и камион в катастрофа, заради неправилно изпреварване

Крими

10-10-2016, 13:19

Снимка:

pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевенската полиция с нов удар в Буковлък

Причина за удара е неправилно изпреварване

Катастрофа с четири коли и един камион прати възрастно семейство в болница, съобщават от полицията. На 09 октомври около 16.23 ч. на пътя Бургас - Айтос, на около 20 м. след разклона за с. Миролюбово, настъпва ПТП между лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 30-годишния Р.Х. от с. Поляново, лек автомобил  «Форд Ка», с бургаска регистрация, управляван от 78-годишния В.В. от Бургас,  товарен автомобил «Волво», с бургаска регистрация с прикачено ремарке, управляван от 44- годишния А.А. от Сливен, лек автомобил «БМВ 320 Д», с бургаска регистрация, управляван от 20-годишния Я.Т. от Бургас и лек автомобил «Мерцедес Бенц», с румънска регистрация, управляван от 49-годишния румънски гражданин А.Х.
От ПТП са пострадали 74-годишната съпруга на В.В., пътуваща в лекия автомобил  «Форд Ка», настанена за лечение в МБАЛ – Бургас с контузия на главата и сътресение на мозъка, без опасност за живота, съпругът й, настанен за лечение във Втора хирургия на МБАЛ – Бургас с контузия на гръдния кош и корема, без опасност за живота и пътуващата във «Фолксваген Голф» 28-годишна жуна, прегледана и освободена с порезна рана на лявата ръка. 
Причина за катастрофата е неправилно изпреварване от водача на «Фолксваген»-а, който навлиза в лентата за насрещно движение и допуска  сблъсък с  «Форд Ка», след което се завърта и удря изпреварвания товарен автомобил и «БМВ»-то, излизайки вляво на пътното платно. При удара с «Форд»-а изхвърчали части, които ударили движещия се отзад «Мерцедес».