Триумфално стартира деветото издание на ONE DANCE WEEK

Животът

11-10-2016, 08:16

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Триумфално стартира деветото издание на ONE DANCE WEEK в Пловдив= Американската компания Stephen Petronio откри по впечатляващ начин фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK с проекта BLOODLINES.
 Българската публика имаше възможност да се наслади на творчеството на двама от най-великите хореографи на нашето време – Мърс Кънингам и Триша Браун. Стивън Петронио представи и един много личен проект - В ДВИЖЕНИЕ – своебразна изповед на хореографа, разказваща за собствения му творчески път и 30 години от основаването на компанията.
Ледена примамка на Триша Браун постави публиката в пълна тишина и я поведе на пътешествие отмервано от стъпките на танцьорите, техните перфектно синхронизирани движения и концепуалната визия на една от най-емблематичните личности на съврменното изкуство - художника Роберт Раушенберг.
Тропическа гора омагьоса с музика на живо и ефирните сребърни артефакти създадени от бащата на поп арта Анди Уорхол, между които танцьорите изглеждаха като магически същества от друга реалност. Композиторите Джон Дрискол и Ралф Джоус изпълниха оригиналото произведение на Дейвид Тюдор – RAINFOREST, посредством музикални инструменти, които са създадени специално за него.
Финалът - В движение – потопи публиката в богатия вътрешен свят на хореографа Стивън Петронио и бе озвучен от прекрасната музиката на нюйоркската хип-хоп и дъб степ звезда Clams Casino.
„Публиката в България е невероятна! - коментира след спектакъла Стивън Петронио – За нас е чест, че това бе последна спирка на европейското ни турне и се надявам се видим отново“.
Фестивалът продължава тази седмица с два спектакъла - ARE FRIENDS ELECTRIC? и и корейската гала вечер - Душевно пробождане и Срамежливост.