Откриха две нови площадки в Седмицата на четенето в "Северен"

Мисия Пловдив

11-10-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев и директорът на ДГ “Славей” -  Любка  Биволарска откриха днес  две нови детски площадки в двора на детското заведение.

Площадките за игра са изградени и сертифицирани, благодарение на съфинансиране, получено от Община Пловдив в размер на 70%, а детската градина участва с 30% от стойността на ремонтните дейности.
Със сумата от 9 600 лв. се  извърши демонтаж на старите и амортизирани съоръжения, заравняване и обработване на терена, изграждане на бетонни площадки и поставяне на ударопоглъщаща настилка, монтиране на 5 нови съоръжения за игра, подходящи за деца от 3 до 6 годишна възраст.

Със средства от бюджета на детското заведение, както и с дарения от родителите е положена ударопоглъщаща настилка и пред входа на градината.

На тържеството днес  присъстваха кметът на района - инж. Ралев, заместник-кметът Лариса Кътова, секретарят на района Десислава Йорданова, главен експерт “Образование и култура” към Район “Северен” – Нели Нончева, Мая Ирикова – гл. инспектор отдел “Образование” към Община Пловдив и директорът на ОУ “Райна Княгиня” – Мария Гайдарова.

Присъстващите гости се насладиха на чудните изпълнения  на децата, които представиха  приказен свят и с песни и танци и се въплътиха в познатите герои от приказките: Червената шапчица, Кумчо Вълчо, Седемте джуджета, Трите прасенца и др.

Събитието съвпадна с откриването на Националната седмица на четенето - инициатива на Министерството на образованието и науката за насърчаване и повишаване на грамотността. Директорът на детската градина Любка Биволарска  подчерта, че това е само началото от инициативите в Седмицата на четенето.