Да Живеем в Чистота в Пловдив част от тура на група Grimaze

Мисия Пловдив

11-10-2016, 09:39

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Група Grimaze организира в Пловдив инициативата "Да Живеем в Чистота" на 15 октомври.  Музикантите, техните приятели и пловдивчани ще чистят парка до гребния канал на 15.10 от 13:00, съобщи Мелина Крумова от група Grimaze. 

Тя разказва, че бандата от около година започват инициативата "Да живеем в чистота".  Ние сме просто четирима музиканти-приятели, които където и да ходим - носим с нас чувалчета и отделяме време да събираме отпадъците, които са разхвърляни в огромни количества из прекрасната ни природа. В даден момент решихме да си направим страничката Да Живеем в Чистота, където да качваме снимки на събраните отпадъци, с идеята и други хора да се вдъхновят да:

- събират по някой отпадък

- или по няколко чувалчета отпадъци

- или поне да спрат да ги хвърлят навсякъде

Много хора се влюбиха в идеята и за по-малко от година събрахме над 5000 последователя, с които изчистихме над 65 000 литра отпадъци, разказва Крумова.  Виждайки толкова много ефективност с толкова малко усилия ни дойде и идеята да организираме турне, на което на само да свирим, но и да чистим. Ще имаме дневни събития за почистване и вечерни концерти в 8 български града, казва още момичето.